Hoe het begon


In 2009 startte de onderneming onder de naam VH Events, als onderneming in de evenementenbranche. Met activiteiten in geluidstechniek, lichttechniek, videotechniek, maar ook verhuur van materialen en eventmanagement. In 2013 is besloten om te focussen op 1 specialiteit: Lichttechniek. Hierop volgde in 2019 de naamswijziging naar Nox Lights. De naam Nox Lights komt van de godin van de nacht, ontstaan uit de Big Bang volgens Griekse Mythologie. Zonder donker is er immers geen licht, vandaar dat beide aspecten terugkomen in onze naam én in ons werk. Ook is de naam Nox Lights het een verbastering van een uilensoort, die ook te herkennen is in ons logo. De uil, is buiten een intelligent nachtdier, ook visueel sterk gevormd met zijn zeer grote ogen en brede blikveld. Die brede kijk en oog voor visueel spectakel, delen wij zeker!

Anders dan anderen


Lichttechniek dus, maar geen materiaal, vrachtwagens en voorraden. Lastig? Ideaal! De hoofdactiviteit blijft het bedienen en ontwerpen van lichtshows, daar is geen materiaal voor nodig. Onze klanten zijn voornamelijk productiebedrijven met eigen materiaal, vaste installaties, clubs of poppodia en bands met een tour of festivalschema. Op al deze locaties is materiaal aanwezig of verzorgt de productiefirma de materialen. Mocht er toch materiaal te kort zijn of niet aanwezig zijn, dan zijn wij in de mogelijkheid om ons netwerk in te zetten om van materiaal te voorzien. Voordeel is, dat we hierdoor altijd met de meest moderne en professionele apparatuur kunnen werken, wat terug te zien is, in het eindresultaat!

Referenties


Iedereen wil referenties horen! bij Nox Lights lopen wij niet te koop met noemenswaardige projecten die wij in het verleden hebben gedaan. Niet elke klant stelt dit namelijk op prijs. Bescheidenheid en discretie in plaats van grootse praat, dat is onze keuze. Toch benieuwd welke projecten Nox Lights heeft verlicht of aan heeft meegewerkt? Vraag het gerust, we kunnen graag van informatie voorzien!

Studio


Na het bourgondische Limburg te hebben verruild voor het bruisende Eindhoven, wereldwijd de hoofdstad in verlichting, hebben wij een kantoor- en studioruimte gerealiseerd. Deze locatie ligt direct langs de A2 in het oude Philips Lighting Laboratorium. Een super toepasselijke en goed bereikbare locatie dus met een ruime eigen (gratis!) parkeerplaats. Al een aantal jaar beschikken wij over een studioruimte, waar wij onze producties kunnen voorbereiden, programmeerwerk in een 3D omgeving kunnen visualiseren en voorbereiden alsook de lichtontwerpen kunnen tekenen. Maar nu hebben wij ook een ruimte waar we klanten kunnen ontvangen, kunnen vergaderen en projecten kunnen voorbereiden.Gegevens
Nox Lights
Hurksestraat 19
5652 AH Eindhoven

+31 (0) 630726017
info@noxlights.nl

Onze systemen
High End Systems: Hog4-range  
 
MA Lighting: GrandMA 2  
 
Obsidian: Onyx NX-range  
 
Follow-Me Tracking Solutions

 
Visual Productions: CueCore + Cuelux PRO + Kiosc  
 
Capture Sweden: Capture 2021  
 
Arkaos: MediaMaster PRO